tisdag 30 juni 2009

De e mycke nu...

Hinner inte blogga så mycket för närvarande. Det är tungt på jobbet och mycket att göra här hemma. Både ute och inne, det blir ju liksom som "ett hus till" att sköta när det blir sommar, med allt utegöra. Nån som känner igen sig?




Igår fick i alla fall jag och Min M en stund tillsammans i stan efter jobbet, när farmor och farfar var med barnen. Jättemysigt! Jag håller på att förbereda en doppresent, så jag inhandlade bland annat det här söta presentpapperet och silkespapper på Lagerhaus. Hoppas jag hinner klart med presenten innan lördag bara... Tur att jag har pendeltåget *harkel* nån som kan gissa vad jag gör? :)

Den här godingen växer tyvärr inte på min sida av staketet. Men jag ville visa er den ändå (hoppas det är ok, I), för exakt den här pionen är min absoluta drömpion! Färgen, storleken, doften. Vill ha!! Nu får jag ju njuta av den ändå eftersom den nästan står hos oss :)


Nu ropar doppresenten på mig...


Kram Anna

lördag 27 juni 2009

Ny utmärkelse!


Hej vänner!

Tjoho! Jag har fått en ny award! Av min kära, älskade bloggvän Jenny, med bloggen Hemma på Kråkered. Det är den tredje awarden jag får av henne! Tusen tusen tack!

Jag ska inte vara sämre än att jag skickar den vidare till tre av mina bloggfavoriter:


Jag vet att många inte publicerar utmärkelser, ni får göra precis som ni vill, låt den stanna kvar här eller ta med den till er. Jag ville ge er utmärkelsen, för att jag tycker att ni har så superfina bloggar!

Kram Anna

fredag 26 juni 2009

Tyger








Jag har alltid tyckt mycket om tyger. Att gå i tygaffärer är som att gå i en godisaffär, tycker jag.



När jag pluggade till sjuksköterska för flera år sen, jobbade jag extra i en inredningsaffär där vi sålde vackra tyger från bland annat Lene Bjerre, Linum, Nyblom och Kollén m.fl. Jag älskade tyghörnan i den butiken. Där tygerna låg sorterade i färgordning i vackra travar. Jag får nästan gåshud när jag tänker på det! Ja, jag vet, jag är lite störd... :)



Det var där jag lärde känna min bästis "Pe" :) Hon är mera tygfreak än jag! Ni skulle se hennes ljuvliga gamla, nötta vitrinskåp där hon förvarar alla sina tyger... Oj oj, det skåpet fick gärna flytta in i Engelska villan :)



Här om kvällen var käraste "Pe", tillika Lilla S gudmor, här och hälsade på. Då hade hon världens snyggaste väska med sig! Som hon sytt själv av något gammalt tyg, som hon rotat fram ur vitrinskåpet! Nu har jag fått nåt att bita i... Axelremmen har hon köpt på Panduro, ett litet tips...




Så spana efter vackra tyger på sommarens loppisar, de kan alltid komma till användning i någon form!



Hoppas ni får en underbar helg!




Kram Anna

P.S. Kolla noga på översta bilden så ser ni vad fint Lilla M ritat på en av mina matrumsstolar... :) D.S.

torsdag 25 juni 2009

Baksidan!







Hej på er!


Nu är det seeent! Jag ska gå och sussa nu. Kom hem från jobbet för en stund sen, ska upp 5.25 imorgon bitti... Zzzz


Men jag måste slänga ut ett par bilder från våran baksida först. Jag vill visa någon på jobbet hur det ser ut där nu :)


Minns ni hur jag skämdes över den här bilden..? Huuu!








Nu är det desto härligare! Krypande rosa rosor, som inte är så stora än, kantnepeta, stäppsalvia och blodnäva med vita blommor (inte än alltså...). Det blir nog bra när det växt till sig lite mer, eller vad tror ni? Det bästa av allt är ändå gräsmattan!!






God natt!!



Kramelikram/ Anna


onsdag 24 juni 2009

Mera virkat




Hallå hallå!




Jag är lite frånvarande på bloggen just nu. Och det beror inte på att jag jobbar som en galning. Men vädret är ju så fantastiskt att man är ute från tidig morgon till sen kväll. Jag tänkte bara visa er vad jag pysslar med så fort jag får en stund över... Mönstret hittar du här

Soligaste kramen till mina läsare!
Anna

söndag 21 juni 2009

Tunika



Hej kära ni!


Jag måste börja med att säga att Albin mår ganska bra. Vi har honom kvar! Det är huvudsaken just nu. Tusen tack alla ni som skickat tankar till oss! Det finns så mycket värme hos er. Tack!

Idag efter jobbet tog jag en sväng förbi Åhléns. Egentligen skulle jag titta efter brallor, och det gjorde jag i och för sig också, men utan resultat (tänk att det ska vara så j--la svårt att hitta schyssta brallor!) I stället kom jag därifrån med en tunika, som jag fastande för direkt. Och eftersom jag inte är sådär impulsiv, och köper saker utan att tänka efter, ni vet, så funderade jag i 10 sekunder, sen slog jag till! Ha ha ha! Visst är den hur söt som helst? Och priset var helt ok, 299:- *Tipsar*



Här hänger den nya prydnaden i vårt sovrum *fniss*

Nu ska jag kolla runt lite hos er!

Kram Anna

fredag 19 juni 2009

Midsommar...



Hej alla


Kikar in en snabbis för att önska er en



Fin Midsommar


Här hemma har vi det lite jobbigt just nu. Våran älskade vovve ALBIN är allvarligt sjuk. Min M är hos veterinären med honom nu. Jag skulle ju ha jobbat, men blir hemma idag.
Vi älskar dig, Albin!! Du måste bli frisk!!



Kram från Anna

P.S. Bilderna är tagna i sommarstugan på västkusten i maj... Det finns inte så mycket blommor kvar nu

torsdag 18 juni 2009

Nytt te-tillbehör...

Hej på er!

Idag har vi haft ännu en mysig hemmadag, jag och tjejerna. Det började visserligen att regna efter lunch, men det gjorde inget. Vi åkte till Parsley och fikade med vår käraste faster Åsa - myyys! Jag hittade ett par småsaker, som fick följa med hem också :)

Jag dukade upp till testund i gästrummet när vi hade kommit hem. Precis som om jag inte redan hade fikat... :) Men jag var tvungen att prova mitt nya tetillbehör *fniss*.

Den lilla silverskålen (inte äkta silver) spanade jag in förra gången jag var där. Jag tänkte direkt att den skulle passa till använda tekulor!

Det andra som fick följa med hem var det här armbandet. Tjusigt va? Det hade jag minsann spanat in tidigare också. Visst är jag duktig?! Jag fundeeeeerar ordentligt innan jag shoppar jag... Ha ha!



När jag kom hem hade jag Lantliv i brevlådan, ho ho! Vilken kanonavslutning på en mysig dag. Nu vet ni var jag håller till ikväll... :)


Jaha, det här var min "helg" det, nu är det jobb som gäller för min del. Men ni andra får ha en riktigt skön midsommar!


Midsommarkramar från mig!
Anna

onsdag 17 juni 2009

10.000 besökare och utmärkelse!



Hej alla goa!


Jag har haft en ledig dag med tjejerna idag. Vädret har varit kanon, så vi har faktiskt varit ute och grejat hela dan! Så skönt! Jag jobbar i midsommar, så det känns härligt att ha ett par lediga dagar nu innan.






Jag har fått en utmärkelse av Lotta med bloggen Österled & Västbris! Vad glad man blir! Jag känner mig hedrad av att ha blivit utvald, tusen tack Lotta!


Dessutom har min räknare passerat 10.000 besökare idag, såg jag! Ojoj, det känns nästan overkligt när man tänker på det. Det är jätteroligt att så många vill besöka min lilla blogg! Hoppas ni kommer tillbaka :)


Här hemma har det planterats och grejats ute de senaste dagarna. Nu har vi gräsmatta och blommor istället för jord och ogräs! Jag ska visa er imorgon.





Kram Anna


söndag 14 juni 2009

Perfekt pysseldag

Hallå i stugorna!
Fy sjutton vilket väder! Ösregn och svinkallt! Man kan nästan inte gå ut. Då blir det lätt lite segt inomhus, särskilt med två vildingar, som behöver springa av sig all energi :)
Det kan ju vara mysigt med sånt här väder också. Man kan sitta inne och pyssla, läsa och bara ta det lite lugnt. Jag tänkte ge er ett litet enkelt pysseltips, som man kan göra med barnen: Måla och dekorera tändsticksaskar.



Den här asken och några till gjorde jag och Lilla S till hennes dagisfröknar när hon bytte avdelning på dagis.

Ta det ni har hemma. Och jag vet, kära bloggerskor och andra kära läsare, att ni har mycket smått och gott i era gömmor! Ta till exempel band, snäckor, knappar, spets, tyg eller tidningspapper och klipp och klistra! Barnen älskar sånt här.


Ha så mysigt inne idag :)
Kram Anna

fredag 12 juni 2009

Rosa...



Hej!
Äntligen fredag igen! I och för sig går ju veckorna i ett rasande tempo, men det är ändå fredag lite för sällan, måste jag säga :)



Tant Anna har ägnat sig åt virkning på pendeltåget hela veckan... Så nu är mina nya blekrosa tofflor klara! Sidenband och allt på plats. Nu är det ju så kallt ute också, så det passar perfekt att mysa runt inne med dem på fötterna :) Mönstret hittar du på Garnstudio.se under Mönster/virkat (jag får inte till det med länken).


Hoppas att ni får en skön helg!
Kram Anna

tisdag 9 juni 2009

Kors i taket...


Ikväll tänkte jag visa er lite av vårt nya tak. Och så får ni se lite av exteriören också på samma gång :) Vi valde röda plåtar, svårt val! Man tänker inte på såna där saker innan man måste välja! Men nu är det i alla fall rött och underhållsfritt :)



Lite sladdar hänger, men det får ni tänka bort :)
Vilken fin kväll vi har ikväll va!



Och så kan jag inte låta bli att visa er en bild från vår första sommar här i huset. Här har vi påbörjat röjandet av djungeln. Och så kanske inte färgen på utbyggnaden var helt i vår smak... *fniss*



Jag var ju på Ulriksdals slottsträdgård och handlade lite till baksidan igår, ska visa er när det är klart... Jag köpte lite lavendel också i alla fall. Jag tycker att det är så fint till zink. Jag har köpt ljusrosa petunior till blomlådan nedanför fönstret. Blir fint till lavendeln!








Nu måste jag lägga en speedad Liten S, som går på högvarv här :) Vi är i alla fall lediga imorgon.



Sov gott!
Och rösta gärna i min lilla undersökning, hihi.


Kram Anna

måndag 8 juni 2009

Pysseltips!



Hej mina vänner!


Tänkte tipsa om något man kan göra med kökshanddukar. De är ofta lätta att hitta på loppisar för en billig peng. Jag har sytt plastpåsförvaring av en gammal kökshandduk från min farmor. Hur lätt som helst att göra. Man stoppar i påsen uppifrån och drar ut den nerifrån. Här följer en liten beskrivning :)

Det här behöver du:
- en kökshandduk
- gummiband
- sytråd
Vik handduken dubbel på längden, med avigsidan utåt.
Sy ihop handduken på långsidan så att den blir som en lång tub
Sy därefter två kanaler, en i vardera kortända. Lämna en liten öppning, ca 2 cm, så att du kan trä i gummiband.
Sätt en säkerhetsnål i gummibanden och trä i ett gummiband i vardera kanal. Knyt ihop så att det blir lagom hårt.
Använd hällan till handduken som upphängning
Klart!

Ha en mysig kväll!
Kram Anna

söndag 7 juni 2009

Varde ljus!





Hej på er!




Hoppas ni har haft en skön helg, trots blandat väder.

Nu har vi äntligen fått ett takfönster på plats. Eller inte bara ett...

Oj, den här takbytarresan har inte varit en spikrak resa mot målet. Puh, skönt att det är klart nu. Vi, som aldrig anlitat hantverkare förut, har nu blivit några erfarenheter klokare. Takfönstret hamnade inte där vi först hade tänkt, utan på råvinden... Ja, där har ju inte en människa någon glädje av det, så vi fick sätta in ett till.

Vi fick tänka om, för om vi hade satt fönstret där vi först hade tänkt skulle de två fönstren ha hamnat på olika nivå, det skulle ha sett plottrigt ut. Så det andra fönstret hamnade ovanför trappan, som vi tänkt, fast på andra sidan. Och det blev faktiskt bättre! Nu kommer ljuset ner för trappan och lyser upp inre hallen, precis som vi ville!





Syns det hur ljuset reflekteras mot väggen nedanför trappan? Det är i alla fall en enorm skillnad i verkligheten!


Före:

Mörkret härskar...



Efter:



Ser ni skillnaden?!


I morgon är jag ledig, då ska jag och min goa svärmor åka till Ulriksdal och titta på växter till baksidans slänt.
Hoppas ni får en skön vecka, sötaste ni!
Kram Anna

lördag 6 juni 2009

Grattis Sverige!



Hej på er!

Idag är det Sveriges nationaldag! Det måste firas!


Jag tänker göra bakelser, helt och hållet plankade av min älskade svägerska Åsa, som bjöd på det i onsdags. Om det är fler som vill göra bakelser eller kanske tårta, tänkte jag bjuda på receptet till en jättebra tårtbotten!

Hemmagjord tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Ugn: 175 grader
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant..
Häll i smeten
Grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt svalna under bakduk och dela sedan i tre delar.

Grattis Sverige på din dag!
Kram Anna

torsdag 4 juni 2009

Jag virkar ikväll



God kväll!


Tusen tack söta ni, för alla fina växttips som jag har fått. Många gillar lavendel och rosor! Det gör även jag, kan jag säga! Hoppas inte det är för svårt att lyckas med, för jag blir väldigt sugen på den kombinationen. Tack tack!


Hoppas ni mår bra. Här i Stockholmstrakten är det ett riktigt iskallt oväder just nu, brrrr! Vantar på! Därför är det extra mysigt att sitta inne och kura med sin lilla virkning hihi! Just nu virkar jag ett par nya tossor, som ska få lite söta dekorationer i form av sidenband, tänkte jag. Jag är snart klar med dem, då ska jag visa er. Mönstret har jag hittat här


Min virkplats ikväll, soffan i gästrummet, här är det så skönt att sitta!





Annars är det mycket jobb hela tiden. Bloggandet har verkligen fått stryka på foten sista tiden. Men det går upp och det går ner, snart har jag lite fler lediga dagar igen. Så då hinner jag fota och hitta inspirationen igen. OCH besöka er lite mer!


Stor KRAM till er!