Hej på er!
Nu var det längesen jag körde ett recept. Så här kommer en av mina favoriter, när det kommer till äppelkakor, en lite seg variant som görs i långpanna. Extra god med en klick vispgrädde till...
Seg äppelkaka
5 ägg
5 dl socker
225 g smält smör
3 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
5 äpplen
kanel och socker
smör till att smörja formen
cocos
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en stor långpanna med smör och strö cocos över.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser, utom äpplen och kanel och socker.
Skala och skiva äpplena. Häll smeten i långpannan och lägg äppelklyftorna i rader. Strö på kanel och socker. Grädda i ca 25 minuter. Skär i rutor när kakan svalnat en aning.
Nu är det snart helg!! Jippii! Då kan ni passa på att baka :) Själv har jag frysen full av denna kaka sedan förra helgen bak... Mums!
Kram Anna
ÅÅ ser verkligen smarrig o go ut den kakan
SvaraRaderaSmaskigt!
SvaraRaderaVilket bra recept, det sparas, för här ska bakas äppelkaka på Änglabacken ;)
//Sandra
Äppelkakor på både längden och tvären brukar det bli hemma hos oss på hösten. Jag är nästan lite fanatisk när det gäller äppelkakor och testar gärna nya recept. Detta kommer jag garanterat att pröva i helgen, bra med långpannemodell
SvaraRaderanär det blir många till fikat ...och grädde till...mums!!!
Trevlig helg!
lisamaja
PS. Om Du tar bort ordverifieringen blir det mycket lättare att kommentera hos dig. Den är ibland så väldigt svårtydd.
tack för receptet.
SvaraRaderaHanna
Så gott och vilken fin tårta du visar i förra inlägget. Ha en mysig lördag.
SvaraRaderaKram Agneta
Hej Anna
SvaraRaderajisses,det där ser gott ut :)
å missa nu inte....
S
A
T
U
R
D
A
Y
S
H
O
W
O
F
F
de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan