tisdag 2 juni 2009

Trädgårdsmästare - se hit!!!

Okej, idag får jag skämmas lite... Usch.Jag tänker nämligen visa er bilder från våran skämssida - baksidan. Den genomgick en förvandling förra året. Då planade vi ut tomten, som tidgare var en ogräsbeklädd sluttning, från berget ner till verandan. Nu har vi en stor platå, där vi ska lägga gräs. Men vi har ju en ganska brant slänt från verandan upp mot platån. Och vi vet inte vad vi ska göra med den!! Så snälla ni, ni brukar ju ha så bra idéer, hjälp oss!!


Perenner? Buskar? Sten? Något som inte tar 10 år helst... (stackars vår gamla 87-åriga granntant, som har världens finaste trädgård, de sista åren i livet ska hon tvingas se på detta elände...)

Längst bort har vi jordgubbslandet, så bortom rutschkanan behöver vi inte oroa oss just nu

Hoppas ni kan komma med lite tips. Ställ gärna följdfrågor, jag kan svara med tillägg till inlägget. (snacka om desperat va... *fniss*)

Kram Anna

Tillägg:

Gud, tack! Vilka fina tips jag fått. Mera, mera! Jorden är hellre lerig än sandig. Sol hela dagen. Vattnet rinner undan

♥ Puss till er! ♥

13 kommentarer:

Hemmalycka sa...

Hej
Välkomna imorgon ska bli kul att se er.
Jag tycker du ska plantera pioner för de är så vackra.
Kram Kram
Svägis

Signe 1 sa...

Ojojoj, jag är usel på trädgårdsbiten, men det finns säkert andra goa därute som är experter på ämnet, hihi. Blommor av nåt slag skulle iaf vara fint, så som Åsa föreslår... Lycka till:-) Kram Sofia

ansku sa...

Hej Anna,
Det var sambon som sprutmålade =) Det gick nästan mindre med färg jämfört med pensel.. och det var väldigt mycket lättare och gick sååå mycket fortare att måla.. =)
Kram Ansku

Stjärnor & Champagne sa...

Hihi Anna så farligt är det inte.Hoppas att inte grannen avlider av synen hihi...Jag är värdelös på växter inga gröna fingrar här inte....Av mig får du inga tips, sorry.........
Kramis A

Blåbärs och smultronstället sa...

Marktäckande blommor i olika färger brukar växa bra i en slänt. De är ju perenner som bara växer där varje år.
Kramis Susanne

mitt vattenhål sa...

Ja det ser inte kul ut :-)
Men en utmaning att göra något vackert! Marktäckare av olika slag för att hålla slänten på plats och eventuellt lite sten i för att göra det hela lite mer spännande.
Lycka till!!

Anci sa...

Tur att skämssidan är på baksidan i alla fall :)
Jag är inte rätt person att fråga, men tror att jag röstar på perenner. Du får säkert svar från kunnigare personer än mig.


Kram

Syster Yster sa...

Rent spontant skulle det vara snyggt med stenar och där emellan olika stenväxter och täckande växter som smälter in i stenarna. Jag vet ju inte hur det ser ut för övrigt förstås. Lycka till

Anette

Hagagård sa...

Hej! Det skulle vara fint med mycket sten & olika slags nävor!?
Eller små rosbuskar & en lavendel- häck rosor & lavendel gud så fint?? Mysig ute platsn ser ut!!
Ha det bra kram.

Fredrik och Nina sa...

Jag skulle plantera rosor som tex new dawn ( är en klätterros som kan få klättra i slutningen. Sedan skulle jag sätta en lavendelhäck mot altanen.

Några frågor innan du får fler förslag på plantor. Hur är jorden? rinner vattnet bort lätt? Hur mycket sol är det?

/Nina

Tidsmästarinnan sa...

Hej goaste Anna,
Vad härligt, du kommer att ha superfina "efter-bilder" snart tror jag :-)
Lavendel är en favvis! Tål solen bra. Eller lite kryddväxter, det är ju roligt, timjan kanske? Jag har hört att man kan tänka på när man sitter på uteplatsen och plantera sånt som doftar gott därefter, typ kaprifol om man utnyttjar uteplatsen på kvällen för då doftar den som mest.
Tror det kommer att bli toppen!
Och tack snälla du för loppistipsen!! Helt ovärdeliga :-)

Stor kram
Susanne

Jenny sa...

Hej Anna!
Jag är absolut ingen expert men du skulle ju kunna plantera några fina perenner, tex lavendel och några marktäckare? Kanske söta rosbuskar oxå?

Ha en bra dag,
Kram Jenny

Fredrik och Nina sa...

Nu har jag funderat lite och såhär skulle jag göra.

Jag skulle plantera följande:
2 new dawn
Lavendel som en häck mot altanen.
Lammöron som marktäckare.
För att fylla ut så kan du tex sätta rosensmultron i slänten som breder ut sig enormt och blommar med världens sötaste små rosa blommor.

Sedan skulle jag sätta sten och mura ihop och på så sätt bygga upp platåer alltså med terasser så det blir mer plant på vissa ställen. Där skulle jag plantera tex stäppsalvia, någon slags solhatt antingen magnus eller någon i en avbrytande nyans tex en orange som passar ert tegelhus, lite tulpanlökar. Om du vill ha en lite mer "mormor trädgård" så är ju löjtnantshjärtan och pioner underbara och löjtantshjärtan bildar en rejäl buske som jag tror skulle passa, iallafall om du bygger upp så det blir lite planare på vissa ställen.

Det finns ju vissa klematis som inte blir så höga tex piilu som du kan samplantera med roserna och låta de växa i varandra..
Du måste nog också sätta sten som du kan gå på och komma åt att rensa ogräs på.

Om du vill ha mer tips på växter eler roser på får du höra av dig.

/kram
Nina