torsdag 9 juli 2009

Världens ände...

Engelska villans invånare har semester (!) och har förflyttat sig till världens ände... Trosa. Ja, Trosa-borna kallar sin vackra lilla stad för det. Det är Sörmlands pärla vid havet. Och allt utom världens ände. I den pittoreska lilla stadskärnan finns massor av butiker, restauranger och mysiga fik. Jag har tur, med svärföräldrar som har hus här :) Har ni inte varit här? Åk hit! Det är verkligen värt ett besök, ta en weekend-resa och bo på Stadshotellet, Bomans eller Pensionat Ågården.

Idag regnar det som sjutton! Men vi trotsade vädrets makter och begav oss ut på stadspromenad ändå. Jag fotade en del av alla de vackra husen för att visa er. Så häng med på promenad. Vi börjar på Östra Långgatan :)

Vi börjar med Trosas Skärborgarstuga, en fiskestuga byggd på 1700-talet. Det framgår kanske inte av bilden hur lågt det är. Jag, som är 168 cm kan knappt stå raklång under taket!

Pensionat Ågårdens innergård!! Hur mysigt ser det inte ut här då? Ni skulle se de vita rummen... Kolla länken.

Där nere skymtar ån, vi går ner dit tror jag... :)



Genom Trosa rinner Trosaån. Den mynnar i Östersjön nere vid hamnen. Över ån har man byggt små gångbroar och på somrarna är de alltid fint smyckade med prunkande blomlådor!


Flera av husen har såna här gamla "skvallerspeglar". Ser ni? Det är som backspeglar, som sitter utanför fönstren så att de som bor i husen ska kunna kika ut utan att synas utifrån, smart va? Hihi!




Lite kul detalj va?!

Är ni sugna på att åka hit nu då? :) Vi hoppas på bättre väder nu. Vi vill ju ha sol! Semesterfirare som vi är :) Det givna besöket på Hannas café har vi kvar också. Därifrån ska jag visa er bilder! Jättemysigt är det.

Kram från Anna

15 kommentarer:

Jessica sa...

Åh Trosa som är så mysigt!
Har sommarstuga några km utanför och det blir ett antal rundor där varje sommar.
Albins, Lusthuset och Veras. Lovely!

Ha det gott,
kram
Jessica

Graadskan sa...

Så fint och mysigt Trosa ser ut! Har aldrig varit där, men vi ska ut på en liten "roadtrip" med Stockholm som slutmål hela familjen nästa vecka, så vem vet, kanske svänger vi av mot Trosa?!? Vi ska tälta för första gången med lilla Molly, 3 månader... Blir spännande att se vad hon tycker om det!
Kram Camilla

lottens vita och gröna sa...

hej anna! härliga trosa, vi har en gång övernattat på ågården, rummen är såååå fina! det är verkligen en urcharmig stad! ha det gott därå!

varmkram lotten

homebylina sa...

Åh, vilka fina hus, verkar vara ett mysigt ställe =)Ha en fortsatt skön semester! Kram Lina

Jörgen sa...

Ja Trosa är mysigt, har varit på Bomans på bröllop en gång och det var inte fel. Väldigt tråkigt att Benson inte längre är med oss, han var en riktigt skön kille med en stor kunskap om vin.

Signe 1 sa...

Ja Trosa är en supermysig liten håla;-). Kanske ska ta färden dit i sommar!! Kul med makens blogginläg, blev så full i skratt för det kunde ha varit min man som skrivit det, samma språk och det där med bloggänkling känner jag igen haha... KRAMIS Sofia

Gilla Yoga sa...

Hej sötnos!

Trosa är verkligen mysigt. Vi har bott på Bomans en gång när vi var på bröllop i Trosa, urcharmigt!

Hoppas att ni får några fina dagar så syns vi nästa vecka, kram!!!!!

S o F sa...

Så trevligt och passande med ett inlägg från just Trosa.
Maken och jag har precis pratat om att åka dit, för första gången. Tack för det fina tipset om Ågården`s gästhem. Ser charmigt o unikt ut.

Ser fram emot fler bilder.

Ha det gott!

Hemmalycka sa...

Så fint så fint, det är så underbart att bara strosa omkring och bara titta på miljöer och de fina huset, lovely helt enkelt.
Hoppas ni har det skönt på landet.
Kram Åsa

Stjärnor & Champagne sa...

Haha läste upp din mans inlägg för min man igår och han höll med, hihi jag skrattade iaf. Måste till Trosa. Har aldrig varit där och alla säger att vi måste...

Kram Anne

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Ser så ackert o mysigt ut...aldrig arit där..kanske dax för det!!!

Kram Millan ♥

Anci sa...

Tack för stadsvandringen ! Jag har varit där några gånger och jag håller med, det är så mysigt.

Ha det skönt nu !

Kram

Anonym sa...

Men Trosa ser ju inte så dumt ut, trots regn!! Om du åker till Systrars Söta, ta med dig hunden, min syrra älskar boxrar! :-) Ha det gott!

n o r d i n g å r d e n sa...

Jamen hur mysigt är det inte på denna plats! Det var så länge sedan jag var i Trosa nu men ska dit i aug med en kompis som bor i S-tälje. Gud va pittoreskt det är, vackra hus, lykost som har svärföräldrar där! Synd favoritcaféet var stängt men tack för bra tips! Mari.

CARINA sa...

ååh så mysigt det ser ut att vara i Trosa.
fina hus oxå