söndag 29 november 2009

Rokad och gamla stan







Första advent idag. Vi har haft det precis så mysigt som man ska ha då.

Vi började dagen med att tända det första ljuset. Visst är det en stämningsfull stund? Det fick lysa medan vi åt frukost.
Ljusstaken i tenn från Munka är en av våra finaste ägodelar. Den står på byrån, som nu fått flytta in i vardagsrummet från hallen. Det är en del av rokaden som jag pratade om härom dagen... Jag är nöjd med den flytten. I hallen bor numera ett klädskåp från Ikea. Det blev också jättebra! Men det är inte klokt vad en liten möbel kan sätta igång... Nu ska hela hallen fixas i ordning, och när vi ändå gör det borde vi kanske flytta en dörr och kanske förbereda för att isolera och bygga ytterligare ett rum i garaget... Hrm, vi stoppar där. Såhär blir det alltid när vi ska fixa en liten sak. Det slutar med ett helt ombyggnadsprojekt!

Ja, hur som helst. På eftermiddagen åkte vi in till gamla stan med mina svärföräldrar. Gamla stan och första advent ska härmed bli en tradition, har jag bestämt. Såååå mysigt att gå omkring i folkvimlet på Stortorgets julmarknad och smutta på varm glögg. Och sedan strosa vidare, in på ett café och dricka varm choklad! Mmmm... Det gav verkligen julkänsla. Nästan alla butiker hade öppet och det var en sån skön stämning.
Vad har ni haft för er i helgen?

Jag måste passa på att tacka er alla som lämnat NY-tips också! Fortsätt gärna att tipsa om aktiviteter eller shopping i New York.
Hoppas att ni alla får en härlig vecka! Vi hörs snart igen...
Kram Anna

6 kommentarer:

Mitt skabbiga chica hus sa...

Hej vännen! Först ut här:o) Åh vad mysigt det låter och vad fint det blev med byrån i vardagsrummet, superfint!!! Och du, jag skulle gäääärna byta med dig och dra till NY, har aldrig varit där och lite egentid med maken skulle inte skada. Själv har jag haft en supermysig helg i dalarna. Imorgon åker maken och jag i alla fall iväg själva för myslunch och lite shopping i Faluns mysigaste inredningsbutiker.....inte så tokigt det heller;o)

Kraaam
Mia

Tin sa...

Å vad fint du gjort!!! Det låter härligt att ha som tradition stt strosa runt i advents vimmlet.

Hagbacken sa...

DET var den finaste adventsstake jag sett :)

Kram Linda

Spik, skruv och drömmar sa...

Så fint det blev med byrån! Jag känner igen det där med små projekt som bara växer och växer...
Gamla Stan låter mysigt. Jag förstår om du vill göra det till en tradition. Här har vi haft glöggmys och pyssel hela helgen.
Ha en fin vecka!
Kram Therése

Ann-Catrin sa...

Mysig tradition ni har... och så fint du gjort hemma..
Ha det nu så himla härligt i New York.. avis jag..ähh..hmm
Tänker åka dit i vår.. så då får du tipsa

Stor kram
Ann-Catrin

Sofia Jensen sa...

Hej Anna!
Såg din blogg via Vardagslyxhosnilla och blev så sugen på att kika in! Jättemysig blogg. Men jag måste bara säga; vilken underbar (!) adventsljusstake du har! God fortsättning på veckan! MVH/Sofia - Rumsligt