torsdag 5 november 2009

Toffelhjälte



God afton!

Jag är en typisk periodare. Kör stenhårt med nåt ett tag, sen pang, så tröttnar jag. Ingen bra egenskap det där. Kan bli många påbörjade projekt, som inte blir avslutade. Så har det varit lite med virkningen. Jag lärde mig ju i påskas och sen har jag virkat som en galning (ni som följt bloggen vet, hihi). Men för ett tag sen kom svackan, som jag visste skulle komma. Men nu har jag kommit in i ett nytt virksug igen. Härligt! Hoppas det håller i sig länge, då blir det många virkade julklappar i år :)

Ikväll plockade jag fram min garnlåda och kollade igenom vilka garner jag har. Hittade ett halvt nystan naturvitt Eskimo-garn från Drops (garnstudio) och sökte på mönster för det garnet på Garnstudios hemsida. Då hittade jag den sötaste bebis-koftan med tillhörande tofflor! De ni ser på bilen. Ett halvt nystan räckte i alla fall till en liten toffla. Nu är det lite för mörkt för att fota, men jag ska visa er imorgon (hoppas jag). Den blev ursöt! Jag piffade till den med en liten glansig udd-kant upptill också, så den blev nästan som en liten prinsess-toffla :)

Ni har väl inte missat att Garnstudio har en superbra virkskola, det var där jag lärde mig virka.

Nu ska vi sussa här...

Natti natti! /A

13 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Inget fel att vara periodare när det gäller sådant. Det är bara så att ibland tröttnar man och sedan återvänder lusten igen.
Ha en skön fredag.
Kram birgitta

Ru Hedefalk sa...

Hej tjejen!

Vilken bra sida du tipsar om, måste börja virka tror jag. Du virkar ju helt underbara saker.

Kram

Cathrin sa...

Här är en "periodare" till. Men jag har ännu inte kommit ur mitt "virkrus" :) utan virkar på som en galning. Börjar dessutom bli lite mer nöjd med resultatet och slipper repa upp hela tiden. Nästa projekt är just ett par små tofflor så jag tackar för tipset. (Kanske blir det den lilla koftan också...)

Och TACK för det var du som inspirerade mig att börja virka! Satt böjd över datorn och virkade mormorsrutor som en galning när mannen spänt följde fotbollen flera kvällar i början.:)

Ha det fint!
Cathrin

Anci sa...

Hej !
Du, jag känner igen mig i det där. Det går bra att påbörja, men det är svårare att avsluta. Jag känner stor lycka när något är klart :)
Så gullig kofta och säkert är tofflorna fina också.

Du är duktig och får ju mer klart än jag :)

Ha en härlig helg !!

Stor kram
Anci

Ölandsvindar sa...

Periodare! Jag? Nääe! (Du ljuger skriker mina 12 handarbeten i byrålådan och stickningen i en påse i klädkammaren stämmer in.)Bra idé att bli distrikta på Öland.Här finns många fantastiska hus under miljonen som bara väntar på en duktig inredare.Och käre M:s bransch förekommer även här.
Kram
Moster

Äppelträdet sa...

Åh, verkligen sött!

Jag har haft så mycket för mig att jag inte hunnit mer än halvvägs på min kjol, men hoppas få mer tid snart så att jag också hinner göra några fina julklappar. Och kanske något fint till barnen.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Åå så söt liten näpen tröja du visar!!!
Trevlig Helg Millan ♥

Spik, skruv och drömmar sa...

Tröjan är verkligen underbar! Jag lärde mig också att virka i våras och du är en stor inspirationskälla.
Jag känner verkligen igen mig i det där med att slutföra projekt. Jag påbörjar mycket men slutför bara en bråkdel känns det som.
Ha en mysig fredag!
Kram Therése

Nilla Q sa...

Jag är precis likadan. Letar just nu efter min smyckesinspiration - MÅSTE sätta igång, har två julmarknader som väntar. Borde inte vara ett måste, jag tycker ju egentligen att det är jättekul. Men just nu är det bloggandet som drar mer...

Jag tycker i alla fall det är jätteroligt att se allt du gör här på bloggen!

Kram Pernilla

Mjuka sa...

Sötaste söta, måste kika in på deras hemsida så jag kanske kan lära mig jag också!
Kramis Malin

Livet i träsket sa...

Vilken jättefin blogg du har och så fina virkade saker du gjort! Jag är också en periodare..

Stjärnor & Champagne sa...

Hahaha visst är det min tvättstuga fniss. Ja jag hade nog också bott där permanent. Och jag som vill måla alla våra golv i hela huset vita men det vill inte maken. Hm du vet en svart hund, många hårstrån....Och svarta är dom tyvärr hihi. Du jag är också periodare, kör på stenhårt sen dör det bara. Men du är så duktig på att virka och koftan är underbar...
Ha en riktigt skön kväll...

Kram A

Signe 1 sa...

Hello!! Du är så duktig, men det har jag väl tjatat nog om vid det här laget, hihi?!! Kramar Sofia