söndag 21 augusti 2011

Virka med tygremsor!


God söndag på er!

Hoppas helgen har varit angenäm :)
Vi har haft en underbar helg. På alla sätt och vis. Igår var farmor o farfar så snälla och tog med barnen på cirkus! Det innebar två härliga saker. 1. Tjejerna hade hur roligt som helst och var eld och lågor. 2. Jag och Matte fick BF och kunde åka till Gröna Lund och åka vuxenkaruseller :D Och inte nog med det. Vi hann dessutom med en liten sväng i stan där jag kunde köpa en ljuvlig virkbok! Galen i garn av Susanna Zacke & Sania Hedengren. Det är superfina bilder i den och även om projekten är rätt enkla och inte direkt något nytt för mig, så får man jättemycket inspiration!

Jag har redan påbörjat mitt första projekt ur boken. Nämligen att virka med tygremsor!


Man river ca 1 cm breda remsor av något tyg man har hemma. Till exempel ett gammalt lakan eller en duk eller någon stuvbit. Äntligen får jag användning för gamla stuvbitar som jag har i en hög här hemma! Jag har börjat virka på en korg. Två handtag ska det bli också. Det är hur roligt som helst! Och fort går det också eftersom man använder en sån grov virknål. Här har jag nummer 9.

Nu ska jag sätta mig och virka vidare :)

Kram och en härlig vecka önskar jag er alla!
Anna

5 kommentarer:

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Va kul! Min syster har virkat en uppsjö av dessa korgar mm!! Dom är jättefina! Och din har verklligen en härlig färgkombination! Kul att se hur den blir!
Kul med lite inspiration! Kram!

Linda sa...

Åh, den boken måste jag nog köpa bums!!! Jag har massor av gamla tygremsor som jag fick när farmor och farfars lägenhet rensades ut. Du vet, hon vävde av sådana.

Jättefin korg!!!

Jen sa...

Very cute basket!

minjan sa...

Hej, Anna.
Har själv virkat en del av tygremsor. Av vita gamla lakan har jag virkat urläckra grytlappar. Det går fort, är verkligen kul och är uppskattat som present.
Kram från Lindas moster

portugal sa...

Your blog draw my attention, here in Portugal, very nice!

Please, also visit us at www.tektek.pt.

We have lots of this things. Just use your imagination...