fredag 13 november 2009

Idag är jag lite grinig...


...jag försökte vaccinera vår Lilla M, som är 2 ½ år, mot nya influensan idag nämligen. Då fick jag min beskärda del av kaoset, som råder på alla vårdcentraler just nu (verkar det som). Läkemedelsverket gick ju ut med en ny riktlinje igår, som säger att barn över 6 månader nu får vaccineras. Det har ju hängt i luften länge, men för barnavårdscentralerna kom detta tydligen som en total överraskning. Ingen visste något, ingen hade fått riktlinjer lokalt hur de skulle gå tillväga. Jag fick alla möjliga konstiga argument mot varför de inte kunde vaccinera småttingar. Det gick inte att journalföra det, det fanns inte så många sprutor kvar (den var nästan värst), det fanns ingen läkare på plats, de hade inte fått höra av sin doktor att de verkligen skulle vaccinera såhär små barn, de kunde ju inte veta om mitt barn var friskt och kunde ta emot vaccinet osv osv... Helt sjukt var det. Övriga familjen har i alla fall lyckats få vaccin, så vi kan ju hoppas att Lilla M klarar sig, trots att det nu är barn på förskolan som konstaterats sjuka. Usch.

Sådär, nu har jag skrivit av mig lite :)
Över till nåt annat. Vi var på Ikea i förra veckan. Då hittade jag (bland annat...) den här ljuslyktan, som nu får stå på min vitmålade fruktlåda vid entrén och sprida lite ljus i höstmörkret. Vi tänder ljus i den varje kväll, bara för att det ser så trevligt ut ifrån gatan.

Härligt med fredag igen va! Vad har ni för er i helgen? Jag och Lilla S ska på Mumin-musikal, på lördag (kuligt!) och så har vi lite gäster senare på kvällen. Lite sånt mys blir det. Lite bak kanske. Ska bli skönt att bara få vara tillsammans hela familjen.

Ha en jätteskön helg, alla ni som hittat hit!

Kram Anna

15 kommentarer:

Systrars söta sa...

Hmmm, det lät ju inte som någon rolig historia direkt...tycker att det är lite jobbigt med att bestämma mig för om jag skall vaccinera mig eller inte...vill ju knappast gå å trilla av pinn...!! Men men, funderar å funderar fram å tillbaka..nåväl..ha en riktigt skön helg...tjingeling kat

Birgitta sa...

Jag hoppas att din helg blir skön efter alla vedermödor du haft på VC. Det verkar inte vara nån som vet något. Kan bli trevligt med en liten musikal och gäster. Här blir det nog som vanligt och en tur till vävstugan. Har mycket att göra innan nästa veckas julmarknad. Sätter upp beting vad jag ska hinna varje dag, så jag slipper jäkta allt för mycket sista dagen.
Önskar en mysig fredagskväll och en skön helg.
Kramis Birgitta

Mitt skabbiga chica hus sa...

Blä för strul på BVC. Tänkte försöka gå med lilla Elsa nästa vecka då vi tre andra är vaccinerade redan. Ska ringa och kolla så de har koll på läget först;o)

Ikea..? Verkligen ett lyktfynd må jag säga:o) Måste spana in den nästa gång.

Hoppas ni får en mysig helg, här har vi första helgen på länge utan en enda plan...sköönt det med:o) Kanske betyder lite pysseltid för mig:o)

Apa efter bäst du vill med strumpan, det var verkligen larvigt lätt, bara klippa till och sen lite raksöm:o) Funderar på att göra tallriksunderlägg till julen också. Det skulle nog kunna bli fint på en vit linneduk och sen de ruffa tallriksunderläggen på. Lite små ljusslingor och granris, och små röda äpplen så är man good to go:o)

Kramis!
Mia Fia

Stjärnor & Champagne sa...

Morgonstund har guld i mun, jaha duuuuuuu.....Hihi. Vad trist på Vc. Här har vi inte fått vaccinera oss ännu. I skolan är det 30/11-1/12 och det blir våran minsta. Den stora är så rädd så honom får vi ta till VC eftersom dom inte har tid med ängsliga barn på skolan när det är dax, ja det är en stor stor suck för jag vet hur han kommer att skrika på VC och han blir 12 nästa vecka. Japp du ser hur jag har det hihi...Man får hoppas att man slipper allt vad baconfeber heter. Är så trött på allt tjat om det.
Ha en riktigt skön kväll vännen/ A

Stjärnor & Champagne sa...

Pst glömde...Lyktan jättefin....

lottens vita och gröna sa...

hej anna, jag blir toooooooooooooooookig på det här vaccinerandet, måste ju blivit fel i organisationen, inte kan det vara meningen att folk ska stå och köa, snacka om smittohärdar, blä!här är vi fortfarande utan...
så fin lykta, önskar dig en gooo helg!

varmkram lotten

Signe 1 sa...

Supersöt lukta, den bor hemma hos mig oxå, hihi. Ja det här med vaccinet är en enda stor kaos, vi ska ta den på tis är tanken. Sköt om dig, kram Sofia

Två systrar sa...

Ja det verkara vara hysteri!! Mina får på skolan på torsdag...skönt! Säkert lite lugnare! Vi tänder också massor av ljus och lyktor..ser välkomnande ut!
Ha en mysig familje och mumin helg!
Kram C&M

Nilla Q sa...

Hej!

Jag vet inte om du kommer ihåg, men för ett tag sen frågade jag om du säljer några av dina fina bakverk. Har funderat lite nu och skulle vara intresserad av några chokladbollar muffinsar/bakelser och ev. nåt mer, beroende på vad det kostar! Hör gärna av dig till mig!
Är det för sent att beställa inför julen (julklapp)?

Ha en bra helg!

Kram Pernilla

Jenny sa...

Heej Vännen!
Låter väldigt snurrigt..hoppas att lilla M klarar sig från att bli smittad o att det löser sig med hennes vaccinering.

Vilken söt lykta!

Ha det gott,

Kramis Jenny

Jenny sa...

Heej Vännen!
Låter väldigt snurrigt..hoppas att lilla M klarar sig från att bli smittad o att det löser sig med hennes vaccinering.

Vilken söt lykta!

Ha det gott,

Kramis Jenny

Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jenny sa...

Tack för igår! Alltid lika mysigt att träffa er! Och mycket och god mat och en massa lek för barnen :-). Kramar! Hoppas vi ses på prommis i veckan

Hannele på Hisingen sa...

Vårdpersonalen får sin information genom kvällstidningar..
sa en sköterska.

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog