fredag 16 april 2010

Virkprojekt


Hej mina vänner!

Usch, vad jag missköter den här bloggen! Och er, känns det som. Förlåt!! Dagarna rusar iväg och plötsligt är det en vecka sen förra inlägget. Jag är urusel på att besöka er andra underbara bloggerskor också, men för tillfället har jag ingen "datorlust". Hoppas att det vänder...

Jag lovade ju er att visa er mitt stora virkprojekt, det är nämligen en kofta! Till mig själv alltså. Jag såg de här underbara bilderna hos Johanna, och blev störtkär! Och så söt som hon är så scannade hon in mönstret och mailade till mig!


Såhär långt har jag kommit nu. En ärm kvar! Nästan klart. Sen är det bara en krage som ska virkas och lite lull-lull i Odd Molly-stuk ;)

Men, är det någon som har bra tips på hur jag ska sy ihop alla delar? Jag tar gärna emot tips.

Hoppas att ni får en skön helg, jag ska virka lite nu. Härligt!

Kram Anna

14 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Vännen!
Ibland har man mindre tid och ork för bloggen, så är det för de flesta av oss:)

Vilken fin kofta!! Very Odd Molly;)

Ha en sköön helg!

Kram Jenny

Jenny sa...

Hej igen min Darling;)
Tack för dina fina ord, vad glad jag blev! Du (o såklart Svägis Å) är några av mina allra första bloggvänner, er håller jag hårt i:)

Ja, det hade varit jättekul att ses någongång!! Vi brukar ju "våldgästa" syrran i Strömstad varje sommar så vi kan säkert få till en träff:)

Ha det bra!

Kraam Jenny

Anci sa...

Hej !
Det är helt ok :) Jag känner också att det är svårt att hinna med bloggen ibland, fast jag vill !

Det är en väldigt fin kofta du virkar. Kommer att bli så snygg !!

Kram
Anci

Helena sa...

Hej!
Jag hinner inte heller med bloggen och datulusten går upp och ner, speciellt nu när solen börjar kika fram! Fiiiin kofta! Tyvärr så har jag ingen aning om hur man på bästa sätt syr ihop delarna, hoppas du får några bra tips! Ha en skön lördag! Kram Helena

Ölandsvindar sa...

Hallå!
Vad kul med en virkad kofta. På 60-talet virkade jag en jacka à la Chanel i ljusblått och häromdagen började jag fundera på om jag skulle kunna göra en igen. Jag lade nog bara bitarna kant mot kant och sydde ihop dem med samma garn. Det blir för tjockt om man lägger dubbelt.
Kram
Moster

Signe 1 sa...

Du är verkligen fenomenal på att virka, varför har inte jag fått en sån kreativ ådra, världen är inte rättvis,fniss...den kommer bli kanonfin koftan!!:-)

Ha en lovely dag!

Kramen S.

Fånga dagen sa...

Hej där!
Man kan väl inte ligga på topp hela tiden heller, det är helt ok.
Fin kofta, undrar om det inte går att virka ihop den med fasta maskor, vill minnas att min mormor gjorde så och att det blev jättebra, prova vet jag.
Ha en fin helg.
Kram Lena

Mitt skabbiga chica hus sa...

Åh vad fin!!! Såg den hos Johanna förut och trodde faktiskt att det var Odd Molly innan hon skrev att den var hemmagjord.

Klart man inte kan vara på topp när våren ligger på ingång, man vill jag bara uuuuuuut och inte sitta framför datorn och uggla;o)

Schablonerna behåller du så länge du vill!

Kram och trevlig helg!
Mia

Tidsmästarinnan sa...

Halloj Anna!
Vad fint det blir, och vilken härlig färg också... hoppas du visar när det är klart med "lull" också :-)
Ses vi på Ulriksdal den 29 april? Det hoppas jag verkligen!!
Stor kram och ha en fin helg
Susanne

Anonym sa...

Hej!

Vilken fin kofta! Pröva att virka ihop den, det tror jag fungerar jättebra. Prova dig fram lite grand tills det blir bra.

Lycka till!

Monica

Tin sa...

Oj vad du har virkat!!!!!
Det blir ju jätte fint! Du måste visa den på när den är färdig.
Verka vara en ursnygg modell.
Härligt att ni kommit så långt med tvättstugan också!
Kram Tin

Anneli sa...

Hejsan.

Verkligen söt kofta!
vill också ha....

Är den svår att göra?
Skulle tro att du kan virka ihop delarna med fasta maskor.

Skulle gärna vilja ha beskrivning på den fina koftan, är inne i en virkperiod och kan inte sluta, det är bara fantasin som tryter.

Det här med bloggandet, det går i vågor tycker jag, ibland har man inte lust och tiden räcker inte till. Då får man ta en paus ,det är ju det som är så skönt att det inte är något tvång.

Önskar dig en fin dag,
Kram Anneli.

Sofia på Me and my home sa...

Wow! Vad fin koftan kommer bli!! Kul att hitta en annan inredningsfantast -som oxå är handarbetsfantast, i bloggvärlden är det annars lite antingen eller.
Kommer def tillbaka hit! :)
//Sofia

Anonym sa...

Hej!
Såg din fina virkade kofta - och kan inte motstå att skriva och fråga efter mönster på den (med krage). Tackar på förhand.
Cicci!