tisdag 20 januari 2009

Ringbeslag: fortsättningen...

Jag vet inte om någon minns, men jag köpte ringbeslag till sekretären i hallen före jul. Nu är de på plats! Ja, de har faktiskt suttit där några veckor.
Försök bortse från min makes "vintermatta", som jag är sådär lagom förtjust i. Men, den ska ligga där för att skydda golvet mot smuts och sörja, förstår ni.Visst är det fint att ha sekretären öppen? Jag ser framför mig Plättar i luften, i en härlig kruka på fot, och lite ljuslyktor på den utfällda skivan! Maken tycker dock att det tar för stor plats i hallen om skivan är utfälld. Herregud, vi har ju så stor hall ändå! Form måste få gå före funktion i det här fallet, tycker inte ni? Problemet är att skivan hänger ner när man har den utfälld såhär, så man måste fixa det innan några plättar kan få ta plats...Till de små lådorna har vi redan små knoppar, som bara ska skruvas dit endera dan...Vi fick den här klockan av P, Selmas gudmor, i julklapp. Den blir en snygg detalj i hallen, tycker jag. Kan ju t.ex. användas för att påkalla uppmärksamhet när man tycker att man har stått alltför länge och gastat i hallen med två små overaller i högsta hugg...Kram Anna
P.S. Vi valde blank snickerifärg till pärlsponten :-) Tack för råd! D.S.

10 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej Anna!

Och tack för dina ord....

Vilken underbar sekretär...självklart ska den vara utfälld så alla vackra små lådor syns..fast det går ju att välja ena dagen si o andra så.....

Ha det så gott!
MiaMaria

Nilla sa...

Men vilken snygg sekretär! Klart att den är vackrast med klaffen utfälld men om det inte går i nuläget så är den ju fin ändå! Beslagen är fantastiskt fina. Det gör verkligen underverk att byta ut knoppar och beslag på möbler.

Dessutom, vilken fin och rolig liten klocka. Du har rätt, en sådan kan man ha verkligen ha användning för när man skall iväg med ungarna och de ALDRIG blir klara.
Ha det bra!
/Nilla

Jenny sa...

Hej igen och tack för idag! Det känns bara bra att våra barn är helt normala och att vi mammor också är högst normala!! Hoppas vi kan ses igen på torsdag.
Sekretären är jättefin!!
Kram kram

Majo sa...

Hej Anna!

Rackarns vilken fin blogg du har fixat med fina bilder från ert mysiga hem. Engelska villan är verkligen ett bra namn.

Vi hörs
Kram majo

Tulipa sa...

Hej!
Första gången jag kikar in!Underbar byrå och vackra beslag!
Kram Mariette

gamla skolan sa...

Vilken underbar sekretär ! Ja , den är finast med luckan utfälld , så ser man alla dom fina smålådorna och ..... plättar i luften på det !! Kramar Susanne / den gamla skolan

Jenny sa...

Åh vilken fin sekretär,vill ha!! :)beslagen passar jättebra till.
Du kan ju ha den stängd ibland så att maken blir nöjd..
Ha en bra kväll,
kram Jenny

Hemmalycka sa...

Fint!
Nej jag har inte hittat tyg ännu, ska leta imorgon.
Kram Åsa

Anonym sa...

Hejsan.

verkligen jättefin sekretär!
Jag har letat efter ringbeslag ett bra tag nu, var har du hittat dina?
tack på förhand :)

Härliga livet sa...

Hej. Underbart hem du har.
Måste bara fråga var du har köpt dom svarta ring beslagen till sekretären??? Jag hittar ingen- stans. Jag har målat ett furoskåp och då vill jag så gärna ha dom här ringarna. Dom är helt fantastiska.
ha en underbar dag.
*Pernilla*