tisdag 6 januari 2009

Uppdrag: Shoppa!

Nu har vi befunnit oss i fjällen i 6 dagar, mer eller mindre isolerade och mestadels utan Internetuppkoppling. Våra kära grannar hemifrån är ju här hos oss. Men ändå. Perfekta förhållanden för att ett visst begär tillslut ska komma och ta oss mammor i besittning... Jag talar om shoppingbegäret! Och då har vi ju butiken som jag nämnde häromdagen - Fjällbjörken Design! Det perfekta utflyktsmålet när man är här i Åkersjön. Mammorna ville dock inte ha fyra barn med sig, som springer runt och river ner allt i sin väg. Nej, de ville i lugn och ro få gå igenom hyllorna i butiken. Följdaktligen gav mammorna följande alternativ till papporna:

- Ska vi åka själva eller ska ni följa med och åka pulka med barnen utanför affären?

Det blev det senare. Men när vi väl kom fram, var vädret kanske inte pulkamässigt. Snöstorm och mörker. Så hela bunten kom insnöande i butiken. Vädret framgår lite av bilden... Klicka på bilderna för att få dem större!


Huset, ett timmerhus byggt på 1800-talet, är fantastiskt vackert. Det har flyttats hit, byggts upp på nytt och omsorgsfullt renoverats av butiksägarinnan Rut Magnusson och hennes make.


Rut är oerhört konstnärlig. Hon har bl.a. ritat mönstret till tyget i gardinen till höger, "Bolster", som tillverkas av Frösö handtryck. Finns i flera färgställningar.Äkta skiffergolv. Man hittar bara gedigna, naturmaterial i det här vackra huset. Ser ni dörren till vänster!

Härliga handdukar och tvålar kan man hitta i butiken. Det var fortfarande ganska mycket tomtar och julpynt kvar i butiken, till höger "Bakvattstomten".Det blev tillslut en ljuslykta till mig, och en osthyvel med handtag av renhorn som present till grannarna som vattnat därhemma... Och vi klarade besöket utan olyckor. Bra jobbat, papporna!

Snart bär det av härifrån. Så nu får vi skynda oss att njuta av snön, för den lär man inte få se skymten av mer i vinter...

Kram Anna

2 kommentarer:

Hemmalycka sa...

Joho, det snöar massor hemma :)
Kram Åsa

Engelska Villan sa...

Jaha, vad härligt!