onsdag 20 januari 2010

Nu kör vi!


Gamla inredningstidningar är en skatt att gräva ur när man ska renovera!
Hej vänner!

Oj, har det redan gått fyra dagar sen sist! Jag hinner inte med här.

Vi har satt igång badrumsplaneringen! Det känns så himla kul! I vår blir det av, jippi! Men hjälp, det kommer att bli det svåraste rummet att enas om. Det märker jag redan... Vitt versus svart. Kvinnligt versus manligt ... Oj oj oj, hur ska det sluta?

Jag vill gärna ha tips från er! Ni brukar alltid veta bäst!
Är det skillnad i kvalitet på kakel o kakel? Jag har hört att Höganäs ska vara det bästa, stämmer det?

Här på bloggen kommer jag att samla inspiration och visa er renoveringsbilder också. Fast inte bara det förstås :)


Den här sjöstenen skulle jag kunna tänka mig på golvet, den är från Höganäs. Så snygg!! Antik Marmor heter den.

Hoppas ni får en mysig kväll, allihop!
Kram Anna

12 kommentarer:

Körsbärshöjden sa...

Jag har träpanel på väggarna.. det passar fint i vårt gamla hus, den har varit lindblomsgrön nu några år..men nu i vår ska den bli äggskals vit :)
På golvet har vi vit/cream kakel och givetvis :) värmeslingor i golvet

Men kakel på väggarna är ruggigt fint :)

Kram Eva

Anci sa...

Hej !
Jag förstår att det är kul, men svårt. Olika smak och så...
Jag gillar din titel på inlägget :)

Ha det så bra & hälsa familjen !!

Kram
Anci

Carolina sa...

Hej!
Kul att du kika in hos mig och lämna en kommentar. Du var inte ensam om att tycka det var roligt att det tog mig fyra hållplatser att komma på det ;o)

Sjöstenen ser jätte fin ut! Jag förstår dilemmat ni har! Det är två pers. personliga smak som ska kombineras. Det är inte alltid lätt. Men ni kommer säkert fram till en bra kombination!
Hoppas du får en fortsatt trevlig kväll
Kram

Linda sa...

Vad roligt! Men badrum är precis som med kök, svårt att bestämma sig för. Det finns ju så mycket att välja bland.

Vi har Höganäs-kakel både i badrummet och nu i köket. Det är så fint och bra kvalitet! Det finns säkert flera bra märken, men vi har varit väldigt nöjda. Kaklet i badrummet ser fortfarande lika fint ut nu efter 8 års användande.

Ni får göra som vi för att enas, vitt på väggarna och svart på golvet =)

Kram!!!!

Stjärnor & Champagne sa...

Snyggt...Åh vad kul att fixa badrum. Ja jag får dras med mitt blåa och vita som vi gjorde -98. Vi letar ju hus så på sikt blir det något annat. Lampan är från THG och jag älskar dom.
Ha det gott vännen...

Kramkram Anne

House number 15 sa...

Åh vad roligt! Vi har också pratat om att göra om vårt badrum. Har kollat litegrann men vad svårt. Det finns en uppsjö av kakel o klinkers men vi är bara inne i första fasen;)

Det ska spännande att få följa.

Kram C

Hedera Helix sa...

Oj, vad kul med badrumsrenovering!! Ser fram emot när vi skall igång med vårat, vi får se när det blir. Vårt "stora" gjorde vi för tre år sen, och det är så kul! Det där med kakel har jag faktistkt ingen aning om vilket som är bäst, men det du visade var ursnyggt!

Nordingården sa...

Nej men åh så kul att se fram emot, ett nytt badrum! Det skulle vi behöva, blå plast fr golv til vägg... ett sånt sjöstensgolv skulle jag med kunna tänka mej, ursnyggt! Lycka till! Mari.

Anonym sa...

Å visst är den snygg, den har vi lagt 10x10 toagolvet i vårt garagebygge (gästhuset). Blev jättesnyggt. Och vita matta 15x15 på väggarna....ska visa på bloggen en dag. Så gott som färdigt.

Tezz från Kungens Kurva sa...

Riktigt snyggt golv, det skulle jag gärna ha på mitt badrumsgolv oxå. Lycka till med all renovering, kikar in snart igen för att få se hur det går.

Vardagslyx sa...

Hej min vän!

Finns något (snart) hos mig till dig...

Kram Pernilla

Anonym sa...

Javisst är det skillnad på kakel och kakel, det vet plattsättarna bäst, men jag skulle i valet av kakel absolut räkna in antalet fogar och rengöringen av dessa. Jag skulle ALDRIG välja mosaik till en dusch-hörna! Omöjlig att rengöra. Hellre då de moderna STORA plattorna med ultra skarp kantfräsning för minimal fog. Lycka till med kompromisserna!