tisdag 18 maj 2010

Nu finns det ingen återvändo...

...badrummet är borta.

Kan ju inte säga att jag sörjer det precis. Sååå snyggt var det ju inte :)
Men jag saknar en riktig toalett och en dusch... Och då har det gått 2 dagar.

Igår morse började alltså vår badrumsrenovering. Jag hoppas på det bästa, men väntar mig det värsta. Jag lovar, ni ska få följa varje steg här på bloggen.
Min fasa är att vi ska vara utan toalett och dusch i 6 månader... Precis som en kompis till mig precis varit. Men de hade i alla fall en toalett till i huset och en provisorisk dusch i källaren. Vi får duscha på jobbet och hos kompisar. Och vi har köpt en provisorisk kemtoa på Claes Ohlson.

Före

Byggdag 1
En kille från badrumsfirman har varit här och rivit hela dagen. Han har rivit ut allt utom toaletten (men den rök idag)


Byggdag 2
Ja, och såhär ser det alltså ut idag. Hela golvet är uppbilat. Alla gamla 50-åriga rör ska bytas ut. Ja, nu är det gamla badrummet ett minne blott. Troligen kommer vi att kunna flytta ett stort rör, och det kommer att ge oss möjlighet att utnyttja ytan bättre än vi tänkt oss från början!

Ja, jag hoppas att den här firman är pålitlig. Hur ska man veta? Jag är så nojig. Man hör så mycket galna historier om hantverkare av alla man känner, så jag är redan inställd på att det kommer att gå åt he...
Nä, jag får skärpa mig. Det är ju roligt det här! ;)

Nu ska jag uppdatera mig hos er andra härliga bloggare! Och få lite ny inspiration...

Kram Anna

10 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Ja du knäppa hantverkare har man hört om men de flesta är ju faktiskt okay om du inte fann dem på en parkbänk på stan :)
Spännande värre tycker jag men känner också vad besvärligt det skulle vara att duscha borta hela tiden. Men tänk vad härligt när det är färdigt, ska bli spännande att följa.
Kram på dig
Lena

Rosor och ruiner sa...

åh, va spännande, det är läskigt men spännande med såna stora ingrepp..;o) Vi var utan dusch i 4 veckor, toan lyfte vår hantverkare dit varje dag när han var klar med dagens arbete...sen fick man hälla i en hink med vatten när man var klar....det gick bra men det är alltid lite pyssel när man bara har en toa...

My shabby chic house sa...

iii vad spännande. Men också jobbigt utan dusch och toa. Håller tummarna för att det är superduper hantverkare och att det går snabbare än snabbast.

Ni är välkomna hit och duscha och gå på toa vid behov. Så kan ni bo i lekstugan;o)

kram!
Mia

Hemmalycka sa...

Hej
Måste bara säga att pestobiffarna gjorde stor succé här hemma.
N åt med stor aptit och då ska du veta att hon är väldigt kräsen vad det gäller mat.
Syns på söndag :)
Kram

Linda sa...

Åh... jag vet precis hur det är. Man får verkligen hålla den positiva andan uppe när rummet ser ut som en grushög eller som vårt kök som såg ut som en spånhög. Men det blir ju så fint när det är klart!

Igår gjorde jag "Annas pestobiffar", de var supersmaskiga och barnen älskade dem.

Puss å kram!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Det kommer säkert gå jättebra med renoveringen! (om inte får ni skicka Martin Timell o Lennart Ekdal på hantverkarna;))

Ja, såklart jag länkade till ditt recept på de smarriga biffarna:) De kommer vi garanterat göra igen!

Ha en bra dag!

kraam Jenny

Sara sa...

Hej hej!

Åhh nu ser det inte roligt ut =/
Men så fint det ska bli sen när det är klart!!
Ska bli spännande att följa renoveringens gång.

Kram på dig!

Signe 1 sa...

Det kommer bli kanon när det är färdigt, så håll uuut, men jag förstår precis hur du känner dig just nu, hihi...

Kramkram Sofia

House number 15 sa...

Ojj 6 månader!! Det är bara att kämpa på för du kommer att få ett nytt o fräscht badrum. Spännande att följa. Behöver tips till vår renovering i höst;))

Ha det gott!!
Kram C

Lena (fd huset solbacka) sa...

Vi flyttade i februari och började renovera det gamla badrummet 1 januari för att bli färdiga i tid. Kan säga att vi fortfarande duschar i källaren och vårt badrum är inte ens halvfärdigt! Rörmokaren hoppade av och det var problem att hitta en ny som ej var hutlöst dyr. Nu hänger det inte på hantverkare längre utan på maken som tror att han hinner mycket men maj månad är ju full av födelsedagsfester, klassmöten mm mm Nu har jag gett upp hoppet och tror väl att vi kanske är färdiga till jul! Hoppas på bättre tur för dej. Hur blev förresten din gröna virkade kofta? Lägg gärna ut en bild.