söndag 23 november 2008

Norrlandskaka

Hej Pe, Bell och ni andra som kanske kollar in bloggen !



Idag har vi haft svärmor och svärfar här på lite eftermiddagsfika, mysigt. Jag provade att baka en kaka, som jag hittade receptet på i tidningen Lantliv. "Norrlandskaka" heter den, passar ju mig också. Den var enkel, som en sockerkaka, men ändå med det där lilla extra, tack vara en smarrig smörfyllning!


Kan rekommenderas såhär i juletid. Tänkte bjuda på receptet:


Norrlandskaka
2 ägg
3 dl socker
75 g smält avsvalnat smör/margarin
1,5 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk kanel
FYLLNING:
1 äggula
50 gram smält avsvalnat smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Florsocker att dekorera kakan med

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mjölk och de torra ingredienserna. Grädda kakan i 30-40 minuter på nedersta falsen.
2. Blanda ingredienserna till till fyllninge medan kakan svalnar. Dela kakan, som två bottnar, och lägg fyllningen emellan. Sikta florsocker över kakan.



På förmiddagen idag var vi med våra mysiga grannar på gatan, 4 familjer med oss, plus 1 familj till här i närheten, och grillade korv. Vi var på en jättemysig plats en bit härifrån, vid vattnet. Alla barn åkte pulka och hade skitkul! Vilka härliga grannar vi har! Och alla barn, som är i samma ålder och har jättekul ihop! Nästa helg skulle det tydligen bjudas på mat och pepparkaksbak hemma hos en av dessa familjer, jag längtar redan...

//Anna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jammieee! Den var både god och dryg kan jag intyga. Räcker till 8 pers utan tvekan! Fin sida för övrigt!/Snow-roller

Anonym sa...

Hej "Anonym"!
Vad kul att du hittat min sida! Ja, kakan är mycket dryg, mer än halva kvar efter igår och då kan min man räknas som 2-3 personer ;-)
Jag smaskar på en bit nu faktiskt...