onsdag 3 mars 2010

Liten uppdatering

God morgon!

Ja, här löper projekten sida vid sida. Jag ska förklara lite bättre. Vi ska alltså renovera vårt badrum under våren (är det tänkt). Just nu har vi ingen tvättstuga, så vi har tvättmaskinen i badrummet. Det får vi inte plats med när vi gör om badrummet. Så en ny tvättstuga håller på att skapas i vårt gamla förråd.

Jag tänkte visa er en av 3D bilderna på vårt badrum, som vi fick hjälp att göra på CC Höganäs för ett par veckor sen.På bilden är badrummet lite smalare än det är i verkligheten, därför ser det lite trångt ut.
Men ungefär såhär är det tänkt att badrummet ska se ut när det är klart. Ett badkar ska sättas in istället för duschen, som vi har nu. Ett extra brett handfat med två kranar ska vi klämma in också :)
Bredvid handdukstorken ska vi ha någon form av högskåp, helst ett helt platsbyggt inkaklat, men vi får se vad budgeten säger...
Golvet är rätt, men kaklet på bilden är inte helt rätt. Men vi funderar på att ha en fondvägg rakt fram med mosaik eller stavmosaik...
Det här kaklet från Höganäs lutar det år. Glamour heter det. Halvmatt. Jag tänkte stavmosaiken på det inbyggda badkaret och väggen bakom badkaret. Och de störra plattorna 10x20 cm på övriga väggarna.
Vad tror ni?!

Det är så svårt!! Jag har slitit mitt hår här! Men nu börjar jag se ljuset i tunneln, hahaha! Om du missat hur vårt badrum ser ut idag kan du ta en kik här

Ha en skön dag!
Kramar Anna

17 kommentarer:

Therese sa...

Det ser ut att bli kanonsnyggt!
Gud så kul att göra om lite, och vad du kommer att få piffa sen :)
Kram Therese

Elvan sa...

Hej Anna!
Nu är det jag igen.
Fler frågor? Hm, kanske...
Men först vill jag säga att; ÅåååH
vad fräscht det blir. Schysst med badkar. Fortfarande hör man många som väljer bort det. Vi var tvugna att göra det från början i vårt hus p.g.a platsbrist men i den kommande utbyggnaden står det absolut högst upp på listan. Där är jag
"oorubblig".
Handfatet som är med på 3D-bilden påminner mycket om det vi har (från Dansani)och jag är väldigt nöjd med det. Två saker jag tänkt på är dock, dels att handfatet hellre får luta "något pytte" utåt annars samlas gärna vatten längs inre kanten, mot väggen. Vårat sitter i våg och nja...det rinner inte alltid undan. Sen är det kranen. Vi ska byta till en kran med längre pip som spolar rakt ner-som bilden från Höganäs. Eftersom handfatet är grundare kommer vattnet från en kran som är riktad lite utåt (som de flesta?) att få vattnet att studsa i rät vinkel rakt mot en när man har lite mer "sprutt". (Oj, det var svårt att förklara)Har du hittat en bra kran får du gärna visa den. Jag måste ha en som sitter i handfatet och har inte hittat någon som jag fastnat för ännu.
Det blev en lång kommentar men till slut vill jag säga Lycka till!
Det kommer att bli super...!

Linda sa...

Det kommer bli kanonsnyggt!!! Och det är precis den stavmosaiken som vi har satt upp i köket, den är superfin!

Det är nästan något av det svåraste med att renovera så stora projekt som badrum och kök. Det finns på tok för mycket att välja mellan så till slut står man alldeles villrådig.

Puss å kram!

Hemmalycka sa...

Jättefint ser det ut som men jag står fast vid vad jag sa i går. Jag skulle låta golvklinkersen gå upp på badkaret och ofortsätta upp på väggen bakom och låta resterande väggar vara vita. Vad ni än väljer kommer det att bli strålande fint.
Kram Svägis

Jenny sa...

Hej Vännen!
Det kommer bli superfint i ert nya badrum:)

ha en trevlig dag!

Kram Jenny

Körsbärshöjden sa...

Ser ut att bli toppenfint !

Ha en bra dag
Eva

Nina sa...

Ser supernajs ut hörrdu! Härligt när det blir klart.

Tänkte ge mig på att baka de där muffinsen med Vega efter dagis idag, är det de receptet med frosting fast utan frosting?

Kram från Valdis och mig.

Solfyllda segel sa...

Hej!
Vilken bra smak ni har du och mannen din. Det kommer bli jättefint när det blir klart.
Kram Therése

Stjärnor & Champagne sa...

Mmmmm tycker att eran idé låter fantastiskt snyggt, kör på...

Kramis A

Fick du mailet?

Anonym sa...

Hej!

Välj INTE mosaiken bakom duschen, om ni inte vill göra annat än skrubba rent fogar förstårs! Hellre då mosaiken bakom handfatet...

lycka till!

Tin sa...

Å vad roligt med ett nytt badrum!!!
Ska bli roligt att se när det blir färdigt! Vad ni jobbar!!!!!

Marie sa...

Det ser jättefint ut Anna, spännande och kul att göra om badrummet!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Sara sa...

Ser jättebra ut! =)
kul grej att man kan få se allt i 3D,då får man ju en mer klarare bild på alltihop.
kaklet är verkligen jättesnyggt!

Ha det så bra!
kramar ifrån mig

Anonym sa...

Hej!

Blir nog superbra, ser jättebra ut. Jag har det helvita Glamour i köket och är supernöjd.

Kram Cedergren

Nettan sa...

Va kul att ni kommit så långt i planeringen! Ser jättefint ut! Snyggt att blanda mosaik och kakel tycker jag, väldigt nöjd med vårat!
Ha en bra helg!
Kram Nettan

Vardagslyx sa...

Hej Vännen!
Du har något att hämta hos mig...

Önskar dig en skön fredag!

Kram Pernilla

Badrummet ser ut att bli RIKTIGT fint!!!

Jörgen sa...

Det kommer bli hur bra som helst. Spännande med ett brett handfat .