måndag 22 november 2010

Saffransbiscotti


Hej på er!

Äntligen vinter i Stockholm också! Hela veckan verkar bli kall och idag har vi fått mer snö - Jippi!!
På söndag är det ju första advent, och då vill man ju ha vitt ute. Vi ska på julmarknad i Gamla stan, precis som förra året. Det blir glögg på Stortorget och varm choklad på något mysigt fik, en tradition som vi startade förra året, och som vi tänker hålla fast vid. Jättemysigt!

Jag smygstartade med lite julbak i helgen. Det blev saffransbiscotti, mums!
Här får ni receptet

Saffransbiscotti (receptet kommer från Arlaköket)
ca 50 stycken

150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
1 kuvert saffran/500 g
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Ta upp degen på mjölad köksbänk och rulla till två (eller tre) längder, ungefär lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120 grader. Låt längderna svalna en aning och skär sedan i sneda bitar. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittsidan upp och torka i ugnen i ca 30-40 minuter.

Problemet är väl att de är nästan slut redan...

Nu ska jag hämta tjejerna hos en kompis!

Kram Anna

4 kommentarer:

MOKKASIN sa...

Åhhh, nu saknar jag stan igen (typ alltid, det går visst aldrig över ...) Ett vintrigt Stockholm är det mysigaste som finns. Och ett vintrigt Gamla Stan, helst framåt kvällen... jag dööör...

Vi brukade också alltid ta små turer på stans julmarknader. Gamla Stan, Rosendahl, Skansen och så gillade jag julmarknaderna på Konstfack och Beckmans. Bara för att trigga upp julstämningen liksom, det funkade alltid =))
Kram!

Jenny sa...

Åh vad gott, juliga saffransbiscotti!

Du! Vad synd att Systrars Söta lagt ner!!!

Kram J

Tidsmästarinnan sa...

Hej goaste Anna,
tack för hälsningen, solklart får du spara bilden!!! :-)
åååå vad mysigt med julmarknad i Gamla Stan, det har jag aldrig varit på. Och saffransbiscotti vill jag ju också prova nu!
Kram vännen!
Susanne

Hemmalycka sa...

Hallooo
Ser gott ut som vanligt när du bakar lilla husmor :)
Hur var showen? var den så bra som du trodde?
Kraaaaaaaaaaaaaam