tisdag 15 juni 2010

En liten plantering


I många år har jag älskat stockrosor! Och i år har min dröm om egna förverkligats, för ikväll har jag planterat en! Eller det återstår ju att se, om den blommar, men det är ju större chans nu när jag har en :) Jag köpte lite lavendel också, när jag ändå höll på. Till vänster har ni en kaprifol, som jag satte förra året.Jag fick lite hjälp av grannkillarna (tjejernas kompisar) att samla stenar :) Märta hjälpte i alla fall till med planteringen :)


Här har ni en glimt av "Engelska villan" från framsidan också :) Jag tänkte att om det här nu funkar, kan jag utöka rabatten med fler stockisar och mer lavendel nästa år.
Matrummet är till vänster och köket till höger och i mitten: grannskapets vackraste vattenslang... hihi. Men jag är i alla fall väldigt glad för att den finns, för vi har både kallt och varmt vatten där. Så vi har duschat ett antal gånger på gräsmattan, iförda badkläder, nu när vi renoverar badrummet. 
Där uppe har ni sovrummet i alla fall.

Nu är det te-tid här. Brudarna har dunat in...

Kram Anna

7 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Stockrosor och lavendel blir jättefint. En riktig engelsk cottage!
Kram
Moster

Nilla sa...

Det är alltid roligt att plantera något nytt och sen se hur det går.

Ha de bäst !!
Nilla

Rosor och ruiner sa...

Vilken söt liten rabatt! Det kommer bli jättefint med stockrosen där, tillsammans med lavendel och kaprifol! Hoppas du lyckas med stockrosen, jag har försökt en gång men tyvärr fick den rost eller vad det heter..stockrosor är ju så fint!

Linda sa...

Stockrosor är så vackra, hoppas att de kommer att trivas hos dig! Er slang är nästan lika snygg som vår... =)

Anonym sa...

Hej Anna!
Jag heter Erika och brukar läsa din blogg för att den är så trevlig och mysig! Eftersom jag pluggar till hortonom så är växter lite av en specialkunskap! Stockrosen kommer nog klara sig fint men bli inte besviken om den inte blommar första året den är nämligen tvåårig och blommar (vanligtvis) först efter två år. Det är mycket möjligt att du redan vet detta men jag vill även skriva och tacka för allt du delar med dig på din trevliga blogg! /Erika

Johanna sa...

Mina stockrosor har tagit sig fint! Det gör säkert dina också.
/Johanna

minsvägerskaochjag sa...

Stockrosor är en favorit och drömmen är att ha det utanför mot husväggen här hemma.
Att planera och förverkliga en trädgård är roligt men kostsamt arbete.

Kram
linda